AYU CHAI TULSI 150G

Sveta biljka Ayurvede. Ima visoke sattva kvalitete, što u Ayurvedi znači da potiče spiritualnu svjesnost, bistrinu i prosvjetljenje, te lakoću i čistoću tijela. Pojačava pranu i vitalnu životnu energiju. Svakodnevni je ritual svima koji se bave jogom i radom na sebi, a zbog svojih izuzetnih kvaliteta dobro će doći i svima ostalima.

Tulsi duboko djeluje kako na spiritualnoj, tako i na tjelesnoj razini.

U Ayurvedi se koristi za ublažavanje temperature, kašlja i viroze. U drevnim ayurvedskim spisima stoji kako je Prabahva za pluća, što znači da ima posebno dobro djelovanje na pluća.

U tisućama godina starim ayurvedskim spisima je zapisano da Tulsi čisti višak Kapha doše iz pluća i dišnih puteva (na fizičkoj razini najčešće u obliku sluzi i kod astme, bronhitisa i alergije respiratornog trakta), potiče čišćenje toksina i zastoj energije iz prsnog koša. Prabhava je (izuzetno djelovanje) za snižavanje temperature (na način da potiče znojenje).

* Navodi iz ovog teksta prevedeni su s engleskog, izvorno su objavljeni u knjizi “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse”, autora Sebastiana Pole-a. Knjiga “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse” enciklopedija je ayurvedske medicine, najcjenjeniji ayurvedski priručnik u svijetu, sa preko 150 monografija ayurvedskih biljaka i formula.

NAČIN PRIMJENE:

Prah: 1/2 žličice Tulsi biljnog praha rastopiti u 2 dcl tople vode i popiti ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja.

Kapsule: Dvije kapsule Tulsi biljnog praha popiti s 2 dcl tople vode ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja. Kapsule su 100% biljnog podrijetla. Jedna kapsula u prosjeku sadrži 800-900mg praha.

VAŽNA NAPOMENA: Kako bi biljka koju konzumirate postigla svoj puni učinak i uputila svoju ljekovitost u svih 7 tkiva (dhatus) u organizmu, potrebno ju je uzimati kontinuirano, svaki dan, minimalno 45 dana u ciklusu. Rezultati se često osjete već nakon nekoliko dana konzumacije. No ako se biljka uzima manje od 45 dana, rezultati uglavnom ostaju kratkoročni. Za jedan ciklus 45 dana potrebno je cca 200 gr, odnosno 200 kapsula biljke. Možete, ukoliko osjetite da Vam tako odgovara, uzimati 3-5 mjeseci u kontinuitetu, tada je potrebno napraviti manju pauzu.

NAPOMENE: Čuvati od dohvata male djece. Uobičajena dnevna doza je 5 g praha, preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Za individualan način primjene konzultirati ayurvedskog terapeuta. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

KONTRAINDIKACIJE: Ne piti ukoliko pijete paracetamol. Nisu zabilježene kontraindikacije s drugim lijekovima.

SASTAV: list Svetog bosiljka (lat. Ocimum sanctum).

ENERGETSKO DJELOVANJE

Rasa / okus / gorak, trpak
Virya / energija / zagrijavajuća
Vipaka / postprobavni učinak / trpak
Guna / kvaliteta / lagan, suh
Doša / efekt / VK -, P+
Dhatu / tkiva / plazma, krv, nervni sustav
Srotas / kanali / dišni, probavni, nervni, urinarni, cirkulacija

NAZIV: Holy basil (E), Tulsi (H), Tulasi, Divya (Sanskrit), Ocimum sanctum-Folium (Latin)

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu, podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Najbolje upotrijebiti: Unutar 6 mjeseci od otvaranja pakiranja.

Ukoliko ste osjetljivi na okuse naručite biljku u kapsulama
Otvorene proizvode ne zamjenjujemo
Ovaj pripravak je 100% veganski i ne sadrži niti jedan sastojak životinjskog podrijetla
Organsko podrijetlo
Sastav kapsula: biljna celulozna vlakna

SKU: 01076 Kategorija:
( 0 reviews )