AYU CHAI ASHWAGANDHA 150G

Ashwagandha je jedna od najcjenjenijih ayurvedskih ljekovitih biljaka, koja djeluje na cijeli organizam. Tradicionalna Ayurveda Ashwagandhu koristi za smirivanje emocija, te opuštanje tijela i uma (stoga je vrlo učinkovita kod rješavanja problema s nesanicom).

U Ayurvedi je potvrđen blagotvorni učinak na potentnost i plodnost kod muškaraca, smatra se da Ashwagandha ubrzava kretanje spermija i njihov broj. Smatra se Rasayanom, što znači da osnažuje tijelo, jača intelekt i memoriju, te pomlađuje cijeli organizam. Najpopularniji je tonik za jačanje cjelokupnog organizma.

U tradicionalni ayurvedskim spisima stoji da Ashwagandha:

doprinosi podizanju imuniteta
Istovremeno opušta organizam (sedativ) i podiže razinu energije (tonik). Vrlo je rijetko da jedna biljka nudi oba ova svojstva istovremeno
Ashwagandha se u Ayurvedskoj medicini smatra adaptogenom, što znači da se prilagođava svakom organizmu individualno, te svojom prirodnom inteligencijom daje našem Tijelu, Umu i Duhu točno ono što mu treba. U Ayurvedi postoji izreka – ako ne znate što Vam točno treba, uzmite Ashwagandhu, ona zna!
smatra se da jača otpornost organizma na stres
Afrodizijak je za muškarce, jača seksulani potencijal, balansira muške spolne hormone, potiče broj i pokretljivost spermatozoida i tako povoljno djeluje na reguliranje problema s muškom neplodnosti

ENERGETSKO DJELOVANJE

Rasa / okus / gorak, trpak, sladak
Virya / energija / zagrijavajuća
Vipaka / postprobavni učinak / sladak
Guna / kvaliteta / lagan
Doša / efekt / VK – P+ umjereno
Dhatu / tkiva / krvotok, mišići, masno tkivo, kosti, nervni sustav, reproduktivni sustav
Srotas / kanali / reproduktivni, nervni, dišni

* Navodi iz ovog teksta prevedeni su s engleskog, izvorno su objavljeni u knjizi “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse”, autora Sebastiana Pole-a. Knjiga “Ayurvedska Medicina – Principi tradicionalne prakse” enciklopedija je ayurvedske medicine, najcjenjeniji ayurvedski priručnik u svijetu, sa preko 150 monografija ayurvedskih biljaka i formula.

NAČIN PRIMJENE:

Prah: Jednu čajnu žličicu praha preliti s 1.5 dcl mlakog mlijeka te popiti ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja.

Kapsule: 2 kapsule popiti uz šalicu mlakog mlijeka ujutro sat vremena nakon doručka i uvečer prije spavanja. Kapsule su 100% biljnog podrijetla. Jedna kapsula sadrži 500 mg praha.

NAPOMENA: Čuvati od dohvata male djece. Preporučena dnevna doza je 2-3 g praha, preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Za individualan način primjene konzultirati ayurvedskog terapeuta. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

SASTAV: Ashwagandha korjen (Withania somnifera)

KONTRAINDIKACIJE: Nisu zabilježene kontraindikacije s lijekovima. Nije preporučljivo uzimati Ashwagandhu ukoliko imate visoku razinu toksina u tijelu, za vrijeme prehlade i gripe, te u slučaju začepljenja i neprotočnosti limfe. Ne koristiti u trudnoći i za vrijeme dojenja.

VAŽNA NAPOMENA: Ljekovito bilje u prahu svoj puni potencijal ostvaruje isključivo 6-12 mjeseci nakon što je pravilno osušeno. Nakon tog perioda gubi gotovo svu svoju ljekovitu moć. I zato preporučujem da svjesno kupujete ljekovite biljke, širom otvorite i oči i srce kako bi došli do educiranog savjetnika i kvalitetne, svježe osušene biljke. Da bi učinkovitost ljekovitog bilja bila potpuna, nije dovoljno samo kupiti i koristiti. Jednako je važno od koga kupujete biljku, te količina (doza), vrijeme i način na koji biljku koristite.

Način čuvanja: Na hladnom, suhom i tamnom mjestu, podalje od izravne sunčeve svjetlosti.

Najbolje upotrijebiti: Unutar 6 mjeseci od otvaranja pakiranja.

Ukoliko ste osjetljivi na okuse naručite biljku u kapsulama
Otvorene proizvode ne zamjenjujemo
Ovaj pripravak je 100% veganski i ne sadrži niti jedan sastojak životinjskog podrijetla
Organsko podrijetlo
Sastav kapsula: biljna celulozna vlakna

SKU: 01074 Kategorija: